Nieuwsbrief

Cantina Du Coprio 
 

Cirò is de vrucht van het gelijknamige gebied in Calabrië, het Zuid-Italiaanse schiereiland dat van oudsher uitermate geschikt bleek voor de druiventeelt en de productie van kwaliteitswijn. De oude Grieken noemden dit land ‘ENOTRIA’, land van de wijn, en brachten hun wijnstokken, hun tradities en technieken voor het maken van wijn mee toen ze zich in 800 v.C. in deze streek vestigden.
  
De wijngaarden voor de Cirò liggen in het hart van dit “Magna Grecia” en leverden de wijn voor de winnaars van de Olympische spelen in het oude Griekenland.

 

 
 
Du Cropio, van het oude Griekse woord ‘kropio’ (umus, humus), betekende ‘dokter van het land’.
Hij was de toenmalige bio-ingenieur die zorgde voor een optimale bewerking van het land en voor de productie van kwaliteitswijn door de verzoening van traditie en “technologie”.
 
De kwaliteit en karakteristieken van een wijn zijn nauw verbonden met de eigenschappen van het teroir, d.w.z bodem en ondergrond, microklimaat, neerslag, oriëntatie enz…
 
 

  
 
Zo is een uiterst vruchtbare bodem minder geschikt voor wijnstokken die kwaliteitswijnen moeten voortbrengen. De opbrengst zou te groot zijn en de druiven van ondermaatse kwaliteit. Een armere grond en een lagere opbrengst leidt tot een veel betere kwaliteit van druif en tot een betere wijn. Het is dit type bodem waarover het heuvelachtige Cirò beschikt.
 
Al generaties lang worden de wijngaarden op deze bodem verzorgd door mensen met kunde en passie. Ze snoeien, controleren, oogsten en maken wijn volgens de oude tradities. Het resultaat van de samenwerking tussen mens en land, tussen kunde en passie is deze unieke wijn.

 

 
Wij zijn er trots op en zijn er zeker van dat hij uw perfecte metgezel zal zijn bij tal van memorabele gelegenheden.
 
Proef en geniet.
Het OlioVino team.
 
 

 

 

 

Nieuwe openingsuren! 

 

Di - Za: van 10 tot 18 uur

 

Nieuw adres!

 

Kloosterstraat 2

3740 Bilzen